Monologue of a Wounded Heart…

Posted: April 16, 2012 in My Personal Life

jwann_ivan: tadi aku ada bertikam lidah ngan Kak Roha
jwann_ivan: isu nyer pasal budak budak debat yg nak bertanding esok..
jwann_ivan: pasal mereka x der blazer nak pakai..
jwann_ivan: so, aku cakap la x perlu pun pakai blazer..
jwann_ivan: sebab x der markah pun diperuntukkan..
jwann_ivan: utk pakaian..
jwann_ivan: tiba tiba Kak Roha melenting
jwann_ivan: dia cakap aku suka condemn
jwann_ivan: dia cakap lagi kalo x nak beri kerjasama jgn nak condemn lagi..
jwann_ivan: aku apa la..panas la tiba2 dia cakap mcm tu..
jwann_ivan: wal hal aku malam2 pergi latih budak debat..
jwann_ivan: aku soal dia balik mana perkataan condemn yang dia maksud kan tu..
jwann_ivan: dia x nak cakap…
jwann_ivan: pas tu dia pergi lari ke meja dia..
jwann_ivan: aku x puas hati..
jwann_ivan: aku pergi jugak ke meja dia..bersemuka….nak tau apa yg dia x puas hati sgt…
jwann_ivan: so, aku cakap la..am not satisfied..
jwann_ivan: i want you to requote my words that has made you so annoyed..
jwann_ivan: dia cakap..tadi tu…
jwann_ivan: so, aku nak tau lagi.yg mana satu..
jwann_ivan: i need you to clarify, to requote which one that ha sturned you to be so offensive..
jwann_ivan: dia cakap la la..you don’t understand…
jwann_ivan: aku masih x puas hati..
jwann_ivan: if i dun understand you need to make me understand..why suddenly you pissed off…what has i done to make you so offensive
jwann_ivan: dia cakap la…it’s no use coz u won’t understand..juz ask BB…juz now i keep on complaining,,
jwann_ivan: u* keep on complaining
jwann_ivan: aku x puas hati..
jwann_ivan: kakak, i juz give my thought that the matter is so trivia, so not importany, no marking criteria for attire..
jwann_ivan: still dia keep on saying that aku takkan paham ..
jwann_ivan: aku minta lagi penjelasan, aku paksa dia requote balik mana satu ayat kau yang dia maksudkan condemn tu!!
jwann_ivan: aku dah getar dah tadi dah marah..nasib baik la tone aku masih tahan..
jwann_ivan: dia tak cakap..rasanya dia tak ingat pun..tiba2 jer emo..
jwann_ivan: lepas tu aku cakap lagi…
jwann_ivan: am not that stupid not to be able to understand, if i have ever done wrong you need to tell me so i can improve..
jwann_ivan: dia tu kan, x der hujah pun nak lawan aku balik..keep on mumbling bahasa yg aku x paham..
jwann_ivan: lepas tu aku cakap sudah la…
jwann_ivan: aku balik ke meja…panas hati oooo..
jwann_ivan: geram sgt….dia x boleh pun bagi penjelasan…
jwann_ivan: \tapi sebenarnya aku tau sebab apa…bukan pasal kata2 aku tu….
jwann_ivan: memang dia, BB, intan dah lama terasa hati ngan aku…
jwann_ivan: sebab pertama aku dah tak join sgt group diorang…
jwann_ivan: dan disebabkan aku dok jer….so aku banyak kali decline permintaan diorang yg minta tolong aku pergi mesyuarat, pergi latih budak utk public speaking, aku tak mau uruskan Choral speaking…
jwann_ivan: so…aku dah dianggap tak mau coperative lagi…
jwann_ivan: hari tu….
jwann_ivan: masa drama competition…
jwann_ivan: aku ada bisikkan kat kak Roha masa aku sama2 dia tengok budak2 practice…
jwann_ivan: BB ngan Taufik yg latih budak drama…
jwann_ivan: drama diorang jalan cerita teruk..langsung tak best tak mcm tahun lepas…
jwann_ivan: so, aku bisikkan kat Kak Roha…
jwann_ivan: They re likely making fool of themselves..(aku maksudkan budak2 yang berdrama entah apa2….menari2 mcm org asli Africa)
jwann_ivan: aku cakap lagi…
jwann_ivan: Kakak, please don’t assign me to be the Guru Pengiring for them…
jwann_ivan: masa tu BB ngan Taufik terdengar…dan diorang terasa hati la..
jwann_ivan: tu yang diorang tak puas hati..
jwann_ivan: diorang anggap, aku negatif, pandai complain jer tapi tak bagi apa2 sumbangan pun…
jwann_ivan: Kak Roha pun fikir macam tu la kot..considering aku dah tak lagi committed handle program co academic bahasa Inggeris..
jwann_ivan: so, dia tak puas hati tadi adalag recollections daripada perkara2 yang berlaku sebelum ni…baru tadi dia lepaskan kat aku…
jwann_ivan: aku tau…cuma aku nak dengar penjelasan sendiri dari dia…tapi dia x berani pun nak cakap ngan aku…tu yang aku tak puas hati tu.
jwann_ivan: tu yang aku cakap panas hati dan ajak ko solat tu…
jwann_ivan: maksudnyer skrg….aku dah dipulaukan dalam group bahasa Inggeris…

P/S: jwann_ivan is my nick in YM..

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s