Hari Raya Aidiladha Tahun Ni..

Posted: November 6, 2011 in My Personal Life
Tags: , , , , , , , ,

ibadah korban dilakukan bg mengingati peristiwa Nabi Ibrahim dan Nabi Ismail

Salam Aidiladha buat semua. Tahun ni merupakan tahun yang paling ‘sandi’ bagi aku merayakan Aidiladha. “Sandi” tu loghat Bajau di Sabah, maksud dia ‘teruk’, ndak best..tak syiok….huhu..hati sayu bila dengar takbir raya..sorang-sorang di perantauan..huhuh..Tak de sorang pun kawan-kawan yang ingat kat aku ni, apatah nak harapkan diri ini dijemput berkunjung ke rumah, msej selamat ari raya aku pun tak kena reply..huhu..sedih..aku terasa macam terasing..di lupakan..unwanted…huhuhu…(nangis kunun)…this morning i chose to perform my Aidiladha prayer at Sabindo mosque, was hoping that the celebration would be much livelier..and since I have many acquaintances there I thought I might run into someone and gonna have a good quality chat… but it didn’t happen..huhu..still alone..So, after the prayer, I went home and sleep…thanks to my dear and beloved Fadzil for chatting me in YM to ease my despair. Huhuhu

Tengah hari bila bagun tido masih rasa kosong….gloom over the unlikely raya…..huhu..After solat Zohor, aku pakai-pakai siap, grap my kunci kereta and menghala ke Kota Kinabalu. Sampai jer di Centerpoint, aku nak  makan tengah hari. Tapi to my grief, semua kedai kat food court tu penuh. Punya la ramai orang beraya di Centerpoint, mcm la tak der tempat lain lagi nak beraya. To lick my wound, i guess i need to pamper myself with something extraordinary. And it happened that Kenny Rogers looked so inviting. Instinctively, I started walking into the restaurant and ordered something incomprehensible. A fish stick that super expansive to my ordeal. huhu…but since that it was hari raya and i was alone, i couldn’t care less..as long as I’m satisfied that alone is good enuf. The food was so not mouthful..huhu and it cost me more than RM30. I guess I was so stupid. huhu..

Fish Grilled @kenny rogers while chatting on Ipad

Pas tu masa keluar dari Kenny Rogers ternampak plak kedai CD yg jual CD cetak rompak. Ada cite yg aku berhajat nak tengok tapi sampai sekarang hajat tak tertunai. Tajuk dia Sector 7-cite Korea, Monster story dan memang taste sgt pada genre mcm ni. Lepas test quality picture ok..aku beli dengan RM8. Still i felt like that was not good enough for the bleed. My wound was not fully healed yet.  Since there were some more cash dalam wallet, aku nak shopping lagi..

Mula-mula aku nak cari T-Shirt  yang murah2 kat kedai kat luar shopping complex. Tapi otw nak kuar, tertarik plak pada kedai Sukan DMax Collection. Ingat nak masuk dan tengok-tengok saje..Pas tu tertengok plak short yang cantik,,,tertengok plak sandal yang menawan…tertengok lagi Tshirt yang unik..dan akhirnya aku terbeli semuanya…huhuhu..melayang lagi cash aku ni..tapi tak kisah la..ni gara-gara nak merawat hati luka sorang2 sambut Aidiladha tahun ni.

Sandal Diadora RM46.90
Short- RM55.90
Greem Tshirt-RM15.00

Bila kuar jer kedai tadi…ingatkan dah habis dah my shopping frenzy mood, tapi bila ‘limpas’ kedai sukan kat depan tu plak, mata aku tertengok plak kasut sukan Prince…Tak der la lawa mana pun tapi memandagkan kasut sukan aku sema dah kena curi (sebab asyok tinggal kat bonet Dmax jer), aku rasa satu keperluan plak untuk aku beli. So, my shortsighted mind decided to buy that shoes and I bought it for RM69.90.

Aku rasa, sambutan AIdiladha aku tahun ni antara yang paling expensive…I spend almost RM200 juz to lick my wound. And now, I am fully healed after made hole of my pocket. Huhuhuhu..and before I put my full stop, salam Aidiladha buat semua sekali lagi.😉

My Shopping Frenzy

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s